Személykeresés (SZTE) - új általános személykereső

szerző: Racskó Tamás 27. May 2010 18:24

Bevezetés

A Dexter által szállított általános személykeresőnek elkészítettük az SZTE-s változatát, amely több adatot mutat meg a találati listában és több feltétel szerint is tesz lehetővé keresést.

Ez a kereső az Admin modul Személyek ikonjába lépve a [Keres] gomb Személy ált. kereső tételével érhető el, ha a Keresés típusai listában a Személykeresés (SZTE) elemet választjuk (ez az alapértelmezés). A Személykeresés v1.0 tétellel az eredeti változatis használható.

 

A találati listán megmutatott adatok

Mező Új
Megjegyzés
EHA
 
Az oktató, hallgató ETR-es azonosítója
Név
 
A viselt név teljes alakja
Születési név
  A születési név teljes alakja
Születési idő
   
Születési hely
*
"város (ország)" alakban
Anyja neve
*
Az anya nevének teljes alakja 
Okt. azon.
*
oktatói azonosító (ha dolgozó [volt] és kapott a FIR-től)
Dolg. tanszék
* "kar rövidítése / tanszék" alakban (ha dolgozó [volt], a 'Dolgozói adatok' fülön rögzített intézmény és tanszék alapján)
Hallg. azon
*
hallgatói azonosító (ha hallgató [volt] és kapott a FIR-től)
Hallg. anyaint. *
a hallgatói adatok kezelési köre rövidítve (ha hallgató [volt])
E-mail cím
  akkor is, ha nem publikus
Áll. lakcím
*
az állandó lakcím "irszam város, utca-házszám (ország)" alakban; ha a város nincs kitöltve, akkor a helyén az "Ismeretlen" szó áll
Lev. cím
*
a levelezési/ideiglenes cím "irszam város, utca-házszám (ország)" alakban
Loginnév
*
a felhasználó ETR-es bejelentkezési neve; ha üres, akkor a felhasználó csak passzívan létezik az ETR-ben, de azt nem használhatja

 

A keresési feltételek

A születési időt kivéve bármely mezőben lehet lehet speciális keresőjeleket (ún."dzsóker"-eket) használni, ezek:

  • Aláhúzásjel (_):  Egy tetszőleges jel, pl. az " _jvár_" minta megtalálja az Újvári, Újváry, Ujvári és Ujváry vezetékneveket is.
  • Százalékljel (%): Akárhány tetszőleges jel, pl. a "S%s" minta megtalálja a Sós, Soós, Sas, Sass, Soros stb. neveket is, a "%Kiss" minta a Dr. Kiss János, Kovácsné Kiss Júlia stb. neveket is megkeresi. Az minta végén nem kell a %-t szerepeltetni, mert a rendszer azt mindig oda teszi automatikusan.
  • Szögletes zárójelbe írt jelsorozat ([...]): A felsorolt karakterek egyike, pl. az "[ÚU]jvár[iy]" minta megtalálja az Újvári, Újváry, Ujvári és Ujváry vezetékneveket is.
  • Ha magát az aláhúzásjelet, a százalékjelet vagy a nyitó szögletes zárójelet kellene használni, akkor tegyük szögletes zárójelbe: [_], [%], [[]
Részstringkeresés alatt az értendő, ha a mező belsejében való kereséshez a minta elejére nem kell % jelet tenni. Egyébként a megadott mintának az adat elejével kell egyeznie.

Mező Új
Megjegyzés
EHA
 
ETR-es azonosítót keres. Új szolgáltatás, hogy a felhasználói bejelentkezési neveket is vizsgálja (ha a keresett adat nem tartalmaz pontot). Mivel a bejelentkezési nevek közi keresés hosszadalmasabb, érdemes a pontig kiírni, ha csak az EHA-re akarunk keresni.
Név
  A viselt név és születési név teljes alakjában egyaránt keres
Születési idő
  Csak pontos dátum kereshető
Születési hely
*
Részstringkeresés a "város (ország)" alakú adatban
O./H. azon
*
Oktatói vagy hallgatói azonosító: nemcsak az aktuális azonosítót keresi, hanem az esetleges törölteket is (ez utóbbi miatt hosszadalmasabb lehet a művelet)
Anyja neve
*
Az anya nevének teljes alakjában keres
E-mail cím
   
Lakcím
*
Részstringkeresés a mind az állandó, mind a levelezési/ideiglenes címben a "irszam város, utca-házszám (ország)" formátumnak megfellelően. Állandó cím esetén az üres településnevet helyttesítő "Ismeretlen" szó is kereshető.

 

Adatvédelem 

Bizonyos szenzitív adatok (e-mail cím, címek) kijelzése letiltásra kerül, ha egyik keresőmezőben sincs megadva – a dzsókerek kivételével – legalább 4 leütés méretű minta (a születési
idő mindig 10 leütés hosszú).

Categories: TO-k | Általános kereső

Keywords: ,

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud