Új hallgató tanszék általi felvétele a kurzusra

szerző: Racskó Tamás 26. January 2011 13:09
Leírás
Tanszéki adminisztrátor jogosultsággal és csak a kurzusfelvételi időszakban lehetséges a betelt létszám ellenére hallgatókat fölvenni a tanszéki jogkörhöz tartozó kurzusokra.

A felvételhez az Oktatásszervezés / Jelentkezések oldalon a kurzus kiválasztása után a jobb oldali sárga gombot megnyomva (mint a konfirmáláshoz) látjuk a hallgatók névsorát és fölötte az Új hallgató felvétele gombot. A gombra kattintva névre, névtöredékre kereshetünk, utána a hallgatónál ki kell választani a képzési programot, amihez a kurzust szeretnénk fölvenni.

A hallgatónak a sikeres adminisztrátori hozzárendelés után konfirmálnia (jóváhagynia vagy törölnie) kell a felvételt. A hallgató által nem konfirmált kurzusfelvételt 3 naptári nap múlva a rendszer törli.

A kurzusfelvétel mindig naplózódik, azaz visszakereshető a naplófájlokból, hogy a kurzusfelvételt mikor, ki és milyen sikerrel hajtotta végre.

A tanszéki adminisztrátor kurzus-hozzárendelési kísérlete nem lesz sikeres, ha a hallgatónak más problémái is vannak, nemcsak a betelt létszám. Sikertelen hozzárendelés esetén hibaüzenet lista jelenik meg az elutasítás okairól. Ezt a hibaüzenet lista a hallgatónak webes üzenet (és e-mail) formájában azonnal továbbítódik. Elutasított esetben a hallgató a szokásos módon a TO-n keresztül intézheti a kurzusfelvételt, ha a TVSZ egyébként lehetővé teszi.

Eljárásrend
A hallgató mindenképpen írásban kéri (kurzusfelvevő lap, vagy e-mail) saját adatainak, a kurzus és képzés pontos megadásával a tanszéki kurzusfelvételt. A kurzusfelvételi engedélyt a kurzusért felelős oktatónak kell kiadnia aláírással, vagy e-mailben. A tanszéki adminisztrátor csak az engedély birtokában kísérelheti meg a hozzárendelést.

Megjegyzések
A webes kurzusfelvételt ebben a félévben csak a "Betelt a létszám" üzenetre oldjuk fel. A hallgató esetleg több okból nem tudja a kurzust felvenni, de a "Betelt a létszám" az először vizsgált, így a hallgató a többi tiltó akadály üzenetét nem látja. Ha más ok is volt (pl. előfeltétel nem teljesítése, 45 krediten felüli felvétel), akkor a tanszéki felvétel nem lesz sikeres.
A tapasztalatok birtokában később lehetséges lesz olyan - jelenleg a tanszéki kurzusfelvételt akadályozó - tiltások tanszéki felülbírálata és sikeres kurzus-hozzárendelés, amelyek egyébként nem ütköznek a TVSZ-be.

Hallgatói üzenet tanszéki kurzusfelvétel esetén (web, e-mail)
X kurzust a tanszéki adminisztrátor megkísérelte önnek fölvenni, eközben a felsorolt üzenetek jelentek meg: "………"
Az üzenetek tartalma szerint fontolja meg a kurzussal kapcsolatos további lépéseit.
Sikeres tanszéki hozzárendelés esetén a felvételt mindenképpen konfirmálnia (elfogad/töröl) kell. A konfirmálást mielőbb hajtsa végre, hogy az oktató és tanszék is tájékoztatva legyen a kurzus tényleges létszámáról. A nem konfirmált kurzusfelvételt 3 naptári nap múlva a rendszer törli.

2010. január 24.

Varga Zsuzsanna
oktatási igazgató

Categories: Hallgatók | Tanszéki adminisztrátorok | Ügyrend

Keywords: , ,

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud