VPOS-terminálos befizetés az ETR-en belül

szerző: Racskó Tamás 29. April 2011 15:30

A Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatásaként az ETR-en belül, a VPOS (Virtuális POS terminál) segítségével lehetősége van az egyetem által meghatározott és rögzített kivetéseinek bankártyás kiegyenlítésére. A VPOS-on történő fizetés kényelmes, mivel nincs helyhez és időhöz kötve, a befizetése azonnal jóváírásra kerül, eközben a fizetés biztonságos, hiszen a bankkártyáját nem kell kiadnia a kezéből. 

Háttérinformációk az ETR VPOS megoldásról

Az ETR-ben a VPOS-terminálon történő fizetés háromszereplős modellben valósul meg – ez a modell biztosítja, hogy egyik szereplő/alkalmazás se kezeljen olyan adatokat, amely nem tartozik rá (az ETR nem kezeli a kártyaadatokat, a banki rendszer pedig nem kezeli a személyes adatait).
Az Egyetem részére az OTP Bank Nyrt. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL-protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. A bankkártyás fizetés lényege, hogy az ETR felületén kell kiválasztania, mely kivetését akarja kiegyenlíteni, majd a webalkalmazás átirányítja Önt az OTP Bank fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik.
Mivel a fizetés a banki oldalon történik, a bankkártyája adatait is itt kell megadnia, az ETR az Ön kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet. A fizetési tranzakció lezárása után a banki oldal visszairányítja Önt az ETR megfelelő weboldalára.

VPOS-sal fizethető kivetések

Az új fizetési lehetőség jelenleg a kis összegű ügyviteli, eljárási, szolgáltatási díjak valamint kollégiumi díjak fizetésére használható, költségtérítés típusú kivetések kiegyenlítésére nem. A felhasználói visszajelzések és tapasztalatok birtokában később – várhatóan 2011. augusztus elejétől – ezt bővíteni fogjuk.

Befizetés bankkártyával POS-terminálon

A kivetések rendezése a webes felület mellett normál bankkártyás fizetéssel is lehetséges a HSZI ügyfélszolgálatán. Az ETR-ben nyilvántartott bármilyen kivetés (költségtérítés is) rendezhető bankkártyás fizetéssel – sikeres tranzakció esetén a befizetés azonnal jóváírásra kerül az ETR-ben.

Az új szolgáltatásokkal kapcsolatban további információ a HSZI ügyfélszolgálatán kérhető.

A részletes hallgatói téjékoztatót itt tekintheti meg: hallgatoi_tajekoztato_ETR_VPOS_20110421.pdf

Categories: Hallgatók | HSZI | GYIK | Ügyrend

Keywords: ,

Csatolt fájlok

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud