Tájékoztató az állami (rész)ösztöndíjas hallgatói szerződések aláírásáról a 2012-1013-1 félévben

szerző: Racskó Tamás 26. August 2012 17:03

Tisztelt Hallgató!

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 39. § (3) bekezdése szerint "a hallgatói jogviszony a felvételről vagy az átvételről szóló döntés alapján, a beiratkozással jön létre. A beiratkozást megelőzően a 15. § (2)-(6) bekezdésben meghatározott képzésben részt vevő hallgatóval hallgatói ösztöndíjszerződést, illetve az önköltség fizetése mellett folytatott képzés tekintetében hallgatói képzési szerződést kell kötni. […]"

 A törvényben leírtak szerint hallgatói ösztöndíjszerződést kell kötni az alapképzésben, a mesterképzésben, a felsőfokú szakképzésben, a szakirányú továbbképzésben állami ösztöndíjas, illetve állami részösztöndíjas jelentkezőkkel a beiratkozás előtt. Az ösztöndíjszerződés aláírása a beiratkozás előfeltétele az állami (rész)ösztöndíjas finanszírozási formában, ezért amennyiben a jelentkező beiratkozáskor nem kívánja aláírni a hallgatói ösztöndíjszerződést, akkor önköltséges formában kezdheti meg a tanulmányait.

A szerződések aláírására 2012. augusztus 28-31. között, naponta 8-16 óráig van lehetőség az SZTE Hallgatói Szolgáltató Irodán (Szeged, Ady tér 10., a József Attila Tanulmányi és Információs Központ épületében) Az iroda ebben az időszakban kiemelt ügyfélszolgálatot biztosít a szerződések aláírásához, ezért kérjük, ezen időpontokban keressék fel az irodát.

A szerződések aláírásával kapcsolatos részletes tájékoztatás az alábbi dokumentumban található: tajekoztato_osztondij_szerz_alairasrol_20120826.pdf

Üdvözlettel:

SZTE HSZI

Categories: Hallgatók | Ügyrend

Keywords: ,

Csatolt fájlok

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud