Javított oklevelek

szerző: Kövesi-Nagy Dániel 1. August 2016 10:28

vissza a TO-súgóba

Kiadott hibás oklevél esetén a javított verzióra az alábbi záradék kerül (87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 9. melléklet 6.11.):

„Ezt az oklevelet a(z) ... számú törzslap alapján, a .... év .... hó ... napján ... oklevél sorszámon és ..... formanyomtatvány számon kiállított oklevél egyidejű visszavonásával állítottam ki. 

keltezés, bélyegző, aláírás”

 A pontatlan és a javított oklevél közötti kapcsolatot 2016.júliusától (XSD 5.0) kezdve már a FIR-be is jelenteni kell, így a kiadott hibás oklevelet már nem szabad sztornózottra állítani (kiadott állapoton kell hagyni), hanem helyette egy érvénytelen állapot került bevezetésre, melynek kezelőfelülete ugyan még nem került bele az ETR-natív programba, azonban a záradékban megadott adatok elégségesek a további automatikus adatszinkronizációhoz és így a FIR jelentéshez is.

  Ezen záradékkapcsolat rögzítése így már visszamenőlegesen is fontos minden olyan oklevél esetében, amely eredeti hibás verziója 2006.01.01. után került kiállításra (másodlatok esetében is az ez után keletkezett eredeti oklevelek relevánsak a FIR-ben). Ezek megtalálásához segítség lesz az alábbi listázó:
-MUNKAASZTAL/hallgatói listák/"oklevelek azonos hallgatói szakon" (fejlesztés alatt)

 A javított oklevél kaphat új oklevélsorszámot (másodlat esetén ugyanerre technikai lehetőség sincs).

Categories: TO-k | FIR | Natív listák | Oklevél

Keywords: , ,

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud