osztatlan tanári elágazás

szerző: tszilvi 23. August 2017 15:29

 Az osztatlan tanári képzések esetén a legtöbb közismereti szak esetén létezik általános iskolai és középiskolai modul is. Sajnos jelenleg a FIR-felé a középiskolaira váltott hallgatók esetében külön új képzést kell jelenteni, mintha képzést váltott volna. Amennyiben ezt valódi Neptunos képzésváltással reprezentáljuk, akkor ezzel kreditátviteli kényszer is együtt járna.

 E helyett viszont használható a hallgatói képzés "Telephely / Szakváltás" füle, melyet automatikusan ki is tölt a Hallgatók(5400)/Hallgató képzései(6000) menüben elérhető "Szakváltás" gomb, amennyiben az itt megjelölt "Szak" típusú modul(ok) lecserélése közben a "FIR-es szakváltás automatikus létrehozása" pipát bejelöljük. Ez egy igen hasznos funkció, mivel a régi modulok lezárását, az újak megnyitását, valamint a FIR-es szakváltás emulálását is elvégzi egy kattintásra (persze ezek mind egyesével kézzel is rögzíthetőek/javíthatóak), azonban csak hallgatónként egyesével használható (a csoportos módosításra alkalmas menükben is látható és megnyomható, azonban ott hibára fut).
 A szakváltás funkciónál csak azon szakokhoz és mintatantervekhez kell kitölteni a második oszlopot, amelyeket be kívánunk csukni.

 Mivel már felvételkor rögtön "általános iskolai"-nak kell jelenteni a hallgatót, azonban a csak ehhez tartozó kurzusokat tartalmazó mintatantervet kezdetben nem kívánjuk elérhetővé tenni a hallgatók számára, ezért azt a technikai reprezentációt választottuk, hogy a két mintatantervet (alap + ált.isk.) egy darab közös OTKA kezdetű szak típusú modul alatt kaphatja meg a hallgató.
 Hasonló igaz az OTKK kezdetű középiskolai (alap + köz.isk.) valamint az OTKN, OTKP és OTKT kezdetű nem elágazó esetek tanterveire is (alap + nem elágazó rész).

 Amennyiben nincs középiskolaira való váltás, akkor az elágaztatás mindössze annyiból fog állni, hogy a Képzések(115600)/Szakok(148600)/Szak mintatantervei(150400)/Mintatanterv hallgatói(265200) menüben a félév kiválasztása után a hozzád gomb segítségével kiosztjuk a meglévő modul alá az alap mellé a másik tantervi részt is. Itt eleve csak azokat a hallgatókat kínálja fel a rendszer, melyek még nem rendelkeznek az adott félévben az adott mintatantervvel. Sajnos az Admin menüből indulva ugyanez a funkció egyelőre hibára fut, így még nem lehet minden adott szakost egyben kiosztani, hanem végig kell lépkedni az előbb leírt szakpáros képzéskombinációk menüin.

 Amennyiben viszont középiskolai elágazás is történik, akkor ezt megelőzően szükséges a "Szakváltás" gomb használata is, mivel ilyenkor a FIR-be jelentendő modul szintnek is változnia kell.

Categories:

Keywords:

Powered by BlogEngine.NET 1.4.5.7

Legfrissebb ● Recent

Címkefelhő ● Tag Cloud